کافه کتاب پاتوق افراد اهل رشد و یادگیری
تقریبا همگی به این نکته اذعان دارند که کتابخوانی عادت افراد موفقه، وارن بافت روزی ۵۰۰ صفحه کتاب میخونه، بیل گیتس میگه من سالی ۵۰ جلد کتاب میخونم، زاکربرگ هم یکی از برترین کارآفرین جوان دنیا هر دو هفته یک کتاب میخونه.
قطعا شمایی که در حال مطالعه این متن هستین علاقه به کتاب دارید و دوست دارید کتاب بخشی از زندگیتون باشه با این حال ممکنه که
بخاطر شلوغیها و مشکلات زندگی نتونستین یک کتاب رو کامل مطالعه کنید و احتمالا کتابها رو نصفه رها کنین و مطالعه خود اون کتاب رو از دست بدید.
یا وقتی کتاب رو خوندین، نمیدونید چطوری باید تو زندگی اجراییش کنید و دوست دارید بدونید که دیگران چقدر تونستن از کتاب یاد بگیرن و چه موفقیتهایی کسب کردن.
حالا فکر کنید که یک دورهمی برگزار میشه که افراد با تخصصهای مختلف که همگی علاقهمند به کتاب هستن در اون حضور پیدا میکنن و هر هفته در مورد یک کتاب کاربردی صحبت میکنند.
این اتفاق در کافه کتاب میافته که هر هفته یک کتاب انتخاب میشه و یکی از اعضا به صورت خلاصه کتاب رو ارائه میده. افراد حاضر در رویداد هم از نکاتی که از این کتاب یاد گرفتن و تجربیاتشون صحبت میکنن.
در کافه کتاب آدمهای اهل رشد و یادگیری در کنار هم جمع میشوند،
تا با استفاده از اطلاعات و تجربیات همدیگه، اتفاقات متفاوتی را برای موفقیت خود رقم بزنند
کافه کتاب این هفته با:
کتاب: هنر شفاف اندیشیدن
نویسنده: رولف دوبلی
مترجم: عادل فردوسیپور، بهزاد توکلی نیشابوری، علی شهروز ستوده
همراه با پذیرایی عصرانه
ارائه توسط: دکتر مهسا باقری
مهسا باقری دارای مدرک REBT از انستیتو رفتار میباشد و برگزارکننده کارگاههای توسعه فردی در دانشگاه و موسسات آموزش عالی، شرکتها و سازمانها است. خانم باقری نویسنده کتاب جراحی احساس و مترجم کتاب اندیشمند خلاق میباشد و همچنین چندین مقاله خارجی (ISI) و داخلی نوشته است.
خلاصهای از کتاب:
مارک یک آدم لاغر اندام اهل آلمان است که عینک به چشم میزند و دوست دارد کارهای موتزارت را گوش دهد. کدام یک محتملتر است؟
این که مارک الف) یک رانندهی کامیون باشد یا ب) استاد ادبیات در فرانکفورت باشد.
بیشتر افراد روی (ب) شرط میبندند که اشتباه است.
در آلمان تعداد رانندههای کامیون دههزار برابر تعداد استادان ادبیات است. به همین خاطر بسیار محتملتر است مارک رانندهی کامیون باشد. پس چه اتفاقی افتاد؟ آن توضیحات با جزئیات ما را فریب داد که حقایق آماری را نادیده بگیریم.
دانشمندان به خطا غفلت از نرخ پایه میگویند، یعنی نادیدهگرفتن سطوح توزیعی اساسی، یکی از متداولترین خطاها در استدلال. تقریباً تمام روزنامهنگاران، اقتصاددانان و سیاستمداران دائماً اسیر این خطا میشوند.
کتاب هنر شفاف اندیشیدن سال ۲۰۱۳ به زبان آلمانی منتشر شد و بهعنوان پرفروشترین کتاب کشور آلمان در همان سال شناخته شد.
اثر رولف دوبلی پس از انتشار، نظرات فراوانی را به خود جلب کرد و افراد زیادی نقدهای متنوعی نوشتهاند. بسیاری از کاربران این کتاب را اثری برای جلوگیری از غمگینی و رفتن بهسوی شادمانی دانستهاند و افرادی مانند آیریس بونت که استاد مؤسسهی هاروارد کندی است دربارهی آن گفته است: «شناختی فوقالعاده دربارهی چگونگی کارکرد ذهن انسان. اگر میخواهید از لغزیدن روی خطاهای شناختی دوری کنید این کتاب را بخوانید»
رولف دوبلی کیست؟
رولف دوبلی کارآفرین، متفکر و نویسندهی سوئیسی است که متولد سال ۱۹۶۶ در شهر لوسرن سوئیس میباشد. دوبلی عضو انجمن جهانی قلم (پِن) و انجمن سلطنتی هنر است. وی همبنیانگذار getAbstract است، مجموعهای که از سال ۱۹۹۹ در زمینه خلاصه کتاب فعالیت مینماید. رولف دوبلی در سال ۲۰۰۸ با هدف ایجاد ارتباط بین جوامع علمی، تجاری و فرهنگی، انجمن WORLD.MINDS را تاسیس نمود که در این انجمن برخی از اندیشمندان، هنرمندان و کارآفرینان مطرح جهان حضور دارند.
تعدادی از کتابهای رولف دوبلی:
1. اخبار را دنبال نکنید
2. هنر خوب زیستن
موضوع کتاب هنر شفاف اندیشیدن چیست؟
هنر شفاف اندیشیدن همانطور که از نامش پیداست در این باره حرف میزند که چگونه باید درست و از زاویهی مناسب به موقعیتها نگاه کرد و برای تصمیمگیری صبر و حوصلهی بیشتری به خرج داد. آنچه دوبلی در این کتاب از آن سخن میگوید خطاهای شناختی است. او ۱۰۰ خطای انسانها را در کتابش معرفی کرده است که در طول روز تکرار میشوند و باعث شدهاند خیلی از موقعیتها را بهدرستی تحلیل نکنیم. این نویسنده از مخاطبانش میخواهد تعصب و چارچوبهای ذهنی سخت را کنار بگذارند و با تلاش و تمرین به این مهارت دست پیدا کنند که مسائل را واضح و روشن ببینند و بهتر تجزیهوتحلیل کنند.
دلایلی که باید این کتاب را انتخاب و بخوانید:
با خطاهای شناختی آشنا شوید.
مفهوم خطاهای شناختی مفهوم مهمی در روانشناسی است.
دوبلی تلاش کرده است خطاهای شناختی را بهصورت ساده در کتاب هنر شفاف اندیشیدن بیان کند تا افراد نسبت به آن آگاه شده و بتوانند تصمیمات بهتری بگیرند.
با آگاهی از خطاهای شناختی و با تمرین مکرر، افراد میتوانند با ذهنی باز تصمیمات را ابعاد مختلف بررسی کنند تا این امر برایشان نسبت به گذشته آسانتر شود.
مهمترین نتیجهی خواندن کتاب هنر شفاف اندیشیدن دستیابی به شادمانی است. حال چگونه میتوان به شادمانی دست یافت؟ هنگامی که انسان بتواند ذهن خود را تمیز کند و تصمیمهای بهتری بگیرد، خودبهخود فشارهای روانی او کاهش خواهد یافت و زندگی بهسوی شادی و رضایت بیشتر پیش خواهد رفت.
در کافه کتاب میبینیمتون
#کتاب_های_خوب را
#با_هم_بخوانیم